SLANÁ (VELIKONOČNÍ) BÁBOVKA
Také si rok co rok lámete hlavu nad tím, jak zpracovat zbylá, nebo vykoledovaná vařená vejce? Přinášíme vám tip na vynikající „Slanou bábovku“. Naši řezníci pro vás odtajnili masový recept na nejen velikonoční bábovku. Jednoduchý, ale zároveň zaručený postup přípravy, který zvládne opravdu každý. Šťavnaté mleté maso s uvařenými vejci natvrdo a slaninovým kabátkem v bábovkové formě. Pokrm, který skvěle chutná i studený a pochutnají si na něm i ti nejvyhlášenější gurmáni.
BUDETE POTŘEBOVAT:
1) Mleté maso - cca 1200 g
2) Anglická plátková slanina– 300 g
3) Vejce vařené natvrdo – 6 ks
4) Vejce – 10 ks
5) Česnek – 3 stroužky
6) Cibule – 2 ks
7) Petržel, pažitka
8) Rajský protlak – 2 lžíce
9) Máslo
10) Hořčice – 1 lžíce
11) Strouhanka
12) Sůl, pepř, muškátový oříšek
POSTUP:
1) Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme 3 celá vejce, rajský protlak a hořčici. Zahustíme strouhankou a promícháme.
2) Vmícháme nadrobro nakrájenou cibuli a česnek, pažitku, petrželku a špetku muškátového oříšku.
3) Formu na bábovku vymažte máslem a vyložte slaninou.
4) Polovinu připravené směsi vložte do formy a rovnoměrně na ni poklaďte natvrdo uvařená vejce a přidejte druhou polovinu mletého masa.
5) Pečeme cca 60 minut na 170 °C, poté otočte bábovku na plech z druhé strany a pečte dalších cca 40 minut.
6) Doporučujeme podávat s kaší či s čerstvým chlebem a okurkou.
Dobrou chuť!
Soubory cookie používáme k analýze údajů o našich návštěvnících, ke zlepšení našich webových stránek, zobrazení personalizovaného obsahu a k tomu, abychom vám poskytli skvělý zážitek z webu.
Cookies jsou malé textové soubory, které jsou po návštěvě webové stránky umístěny ve vašem počítači či telefonu. Díky tomuto vám můžeme zjednodušit práci s webovými stránkami a nabízet vám obsah podle toho, co opravdu hledáte. Umožnují také přizpůsobit webovou stránku vašim potřebám a dopřát vám komfortní prohlížení.
Cookies neslouží k uchovávání osobních ani citlivých údajů.